dijous, 7 de gener del 2016

Aprenentatge a Internet

Bon dia!

A continuació vos vaig a mostrar el resultat de la recerca feta per diferents plataformes en les quals es poden desenvolupar processos d'ensenyament-aprenentatge, com són: les webquest, les caceres del tresor, i els blogs.

WebQuest

Es tracta d'una activitat en què els alumnes, a més de cercar informació, han d'investigar i transformar-la a través del que troben a la web. Les Webquests estan dissenyades perquè l'alumnat, a qui se li planteja una tasca o la resolució d´un problema, aprenga a usar la informació de què disposa, principalment en recursos existents a Internet. Les webquest consten de les següents parts: introducció, tasca, procés, avaluació, conclusió i orientació didàctica.

A la pàgina que vos deixe ací, teniu un directori de WebQuestes de la comunitat catalana de WebQuest. En aquest directori podreu trobar diferents WebQuest organitzades per àrees de coneixement, o si prefereixes pots fer la recerca avançada per a buscar alguna cosa en particular.


Si piqueu en ciències, trobareu 46 WebQuest diferents que plantegen activitats molt diverses per a conèixer més de la nostra salut, el so, la nostra dieta o la contaminació atmosfèrica.
Un altra pàgina es la phpwebquest on les activitats estàn organitzades com es pot vore a la imatge, on es mostra un exemple. He seleccionat batxillerat i ciencies naturals, podeu vore totes les activitats disponibles. Jo he seleccionat l´activitat de l´univers, activitat que fusiona l´estudi de les antigues civilitzacions i l´origen de l´univers.


Un altra webquest interessant potser la de Curiositats científiques de la vida quotidiana, on podeu trobar una tasca principal, i preguntes i enigmes.

En cas que no trobeu a internet una webquest adequada, podeu crear una webquest pròpia amb Google Sites , i les indicacions que podreu trobar ací

Cacera del tresor

Un altre recurs educatiu per aprendre jugant és el de "cacera del tresor". Es tracta d´una opció més senzilla, ja que consisteix en  respondre preguntes més directes, però que té la mateixa estructura que la webquest. Algunes caceres del tresor interessants:
També pots crear la teua cacera del tresor amb Google Sites.

Els blogs

També són un recurs important per a la transmissió del coneixement, i permeten intercanviar informació. Un blog (de l'anglès blog, abreviació de weblog: diari web) és un diari interactiu personal a Internet. Un blog és dissenyat perquè, com un diari, cada article tinga data de publicació, de manera que la persona que escriu (bloguer) i les que llegeixen pugan seguir tot el que s'ha publicat i editat. En cada missatge o article d'un blog els lectors poden escriure comentaris (si l'autor ho permet) i aquest, al seu torn, donar-los resposta. Cada blog té el seu propi tema i n'hi ha de tipus personal, econòmic, periodístic, tecnològic, educatiu, polític, etc.
Alguns blogs interessants:
A més a més, vos pot resultar interessant:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada