diumenge, 17 de gener del 2016

Maquinari TIC


Bon dia!

L´objectiu principal d´aquesta entrada al blog és analitzar l´ús que es fa de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) a l´escola.

Un tema del que ja s´ha parlat àmpliament és el del paper que tenen les noves tecnologies a l´escola. Abans que aquestes arribaren, els mitjans de comunicació no jugaven un paper molt important però ara, les noves tecnologies han obert un ampli ventall de possibilitats.

També hem parlat de la necessitat d´educar als infants per a un bon ús d’aquests mitjans, de manera que siguen capaços d’expressar judicis i objectius. Però, i què passa amb els/les docents? Qui els educa per a que facen ells també un bon ús d´aquestes noves eines, i puguen aprofitar-les al màxim?

Primerament dir que l’ús habitual de les TIC en els contextos educatius necessita, per part dels docents, unes actituds positives cap al potencial didàctic i els beneficis pedagògics que aporten. A més a més, cal tindre en consideració que la formació del professorat suposa un factor de vital importància per possibilitar una pràctica pedagògica orientada a l'ús efectiu de les TIC, ja que les pràctiques d'ensenyament amb aquests mitjans estan condicionades pel nivell de formació i maneig d'aquestes eines. També es necessària l´existència d'una coordinació i cooperació entre docents que facilite la tasca d'aplicació de les TIC, i aporte diferents punts de vista.

Des de el meu punt de vista, i com ja he indicant adés, la formació del professorat és un punt clau. Crec que el més important és fer un ús correcte de les noves tecnologies, ja que l´ús d´aquestes no està justificat si no aporta beneficis extra a l´ensenyament. És per tant de vital importància, que tots els docents es formen adequadament, i aprenguen a fer un ús efectiu de les TIC. Al vídeo es mostra clarament com pots tindre totes les noves tecnologies que somies, però, si no saps fer un ús correcte d´elles, tornaràs al punt de partida.


Encara més, una qüestió molt important és que els estudiants de hui en dia no són igual que fa uns anys, les noves tecnologies els han canviat. És per això, que cal actualitzar l´ensenyança i fer-la atractiva, entretinguda i interessant en el context actual de l´ensenyament, on els alumnes necessiten més motivació.

Ací vos deixe algunes pàgines interessants on podeu trobar idees per a les vostres classes:


Salut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada